Все пак и да сте го тествали и да се отваря е възможно да запецва и да не може да се отвори напълно - пуска другия кръг , ама не с пълен капацитет.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Работна температура на 2.4 JTD
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Krasi86колега моита държи са6тата температура кат на снимкатаAlfa Romeo 156 2.4 JTD, 2000 г.
Comment
-
и а3 така 3нам но немога да преценя да ли се включила или не.Но при външна температура над 20 градуса и с скорост 140 150 160 не пада под 90 държи тая температура като на снимката но като намаля кам 120 110 и жеднага спада кам 90
Не3нам колко е верна сая стрелкаAlfa Romeo 156 2,4 JTD juni 00
Comment
-
Точно преди 1 час наказвах един голф 3(ГТИ), по магистралата с 5 човека в колата ... около 10км. с 200км/ч ... (аз не че още в началото не го оставих назад... ама исках да видя как ще върви с такъв товар :P
Та в един момент, като погледнах температурата... стрелката беше някаде м/у 80-90 градуса!
смятам че при такава голяма скорост е малко трудно да вдига над 90 градуса...
Малко ли му "духа" на радиатора с такава скорост... че да се стига до включване на перка
(сакам да питам... оти съм от селу.... как аджиба ги отваряте тея "pdf." -фаиялс!?!?!)
Аиде, със здравеhttp://luchi.bg/ Парапети
Comment
-
Първоначално публикувано от DiabL0...сакам да питам... оти съм от селу.... как аджиба ги отваряте тея "pdf." -фаиялс!?!?!
Аиде, със здравеЧиста работа
Иначе си ги отваряме с интернет браузърите, ама е голям зор
_______
146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex
Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Comment
-
Първоначално публикувано от търтейпонеже се носят секви легенди каква е правилната температура
е те ТОВА са данните от производителя
данните са за всички 156ци
Все пак на други коли (нови) съм виждал как стрелката
заковава на 90 градуса примерно и без значение как и къде я караш = не мръдва!
При мен показва температура около 80 и в задръствания качва ... и после сваля ......... в табличката се вижда , че термостата започва да отваря на 81 градуса,
Последно нормално ли е температурата да е около 80-85 както дават по таблица или трябва да е 90 и да не бяга нагоре надолу, тоест
това значи ли, че термостата ми е кофти?ex ALFA ROMEO 156 1.8 TS '98
Comment
-
В един голфаджийски форум имаше виц, в който се обясняваше от коя народност какъв е човека съответно в ада и рая.
Значи в рая (карам по слаб спомен) французина е готвач, немеца механик, италянеца любовник и тнт.
В ада италянеца механик, немеца любовник и тнт.
Та и при нашите коли е нормално май да има такива отклонения.
Comment
-
Да поясня малко относно темата, така и така аз я пуснах. Като закачихме с Бобо колата за диагностика, се оказа че ЕКУ-то вкючва перката на 96 градуса. Оказа се че и термостата е умрял на отворено положение и си преохлаждах колата при всяко извънградско спускане след баир(кофти)
Сега след смяната, стрелката пак стига между двете деления, но не доближава 100 градуса и не пада под 88-89 градуса.
Comment
-
Днес на дълъг път,с климатик моята(1.8TS) държеше около 80 градуса.
Значи 100% термостата ми е умрял,така ли?
Виждам,че и при Tinoto е така.Не е ли възможно да има някакви вариации в стойностите на температурата,дадени в таблицата на Търтей и все пак термостата да е ОК?156 1.8 TS
Comment
-
Първоначално публикувано от zabolokorДнес на дълъг път,с климатик моята(1.8TS) държеше около 80 градуса.
Значи 100% термостата ми е умрял,така ли?
Виждам,че и при Tinoto е така.Не е ли възможно да има някакви вариации в стойностите на температурата,дадени в таблицата на Търтей и все пак термостата да е ОК?Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ
Comment
Comment